Gemeente Rotterdam scherpt cybersecurity aan

| Posted door | Categorieën: Uncategorized

De gemeente Rotterdam gaat structureel haar ICT-budget verhogen. Het Algemeen Dagblad berichtte recent dat het jaarlijkse gemeentelijke ICT-budget wordt opgehoogd van €118 miljoen naar €125 miljoen. Een aanzienlijk deel van deze verhoging is bedoeld om de cybersecurity op orde te krijgen.

Kwetsbaarheid van de Rotterdamse cybersystemen

De kwetsbaarheid van de Rotterdamse systemen kwam eerder dit jaar al aan het licht na een rapport van de Rekenkamer. Uit dit rapport werd duidelijk dat hackers eenvoudig bij gevoelige bestanden konden komen, waaronder de mail en agenda van de burgemeester. Hoewel de gemeente op papier een adequaat beveiligingsprotocol heeft opgesteld, schiet het vooral te kort bij de uitvoering hiervan. Medewerkers zijn zich vaak niet voldoende bewust van gevaren, en gebruiken bijvoorbeeld geïnfecteerde USB-sticks of openen links uit phishingmailtjes. Daarnaast schiet de fysieke beveiliging van kantoorlocaties tekort, waardoor het voor hackers ook eenvoudig is om fysiek toegang te krijgen tot de systemen van de gemeente.

Zelfs vooraanstaande bedrijven hebben hun zaakjes niet altijd op orde

Hoewel Rotterdam met deze nieuwe plannen op de goede weg is, komen deze berichten in een roerige tijd op het gebied van cybersecurity. Met de wereldwijde ransomware-aanval van WannaCry nog in het achterhoofd, wordt het voor zowel overheden als bedrijven en particulieren steeds duidelijker dat goede ICT-beveiliging noodzakelijk is. De recente hack bij Instagram, waardoor de privégegevens van 6 miljoen topaccounts op straat kwamen te liggen, toont aan dat zelfs de meeste vooraanstaande tech-bedrijven hun zaakjes niet altijd op orde hebben.

De cybersecurity binnen uw bedrijf verbeteren

Palcoma kan u helpen om uw bedrijfsgegevens veilig achter slot en grendel te houden. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over programma’s, services en processen die de cybersecurity binnen uw bedrijf kunnen verbeteren. Wij treden op als automatiseringspartner van MKB-bedrijven, en vormen hierbij in feite een externe ICT-afdeling. Naast het garanderen van een veilige online werkomgeving, bieden wij nog een breed dienstenpakket aan. Zo bieden wij live support aan uw medewerkers, maar beheren wij ook uw systeem en kunnen wij uw hardware leveren.
Dus, bent u op zoek naar een betrouwbare partner die uw cybersecurity en overige ICT-zaken op zich kan nemen? Neem dan contact op met Palcoma. We staan u graag te woord, en u bent altijd welkom op ons kantoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.