Case: Ha! marketing & Palcoma

| Posted door | Categorieën: Uncategorized

Toen Sven 5 jaar geleden begon met online marketing bureau Ha! had hij een duidelijke visie: van Ha! wilde hij een puur online marketing bedrijf maken, dat wél websites levert maar geen hosting biedt. “In Palcoma vond ik de ideale partij, via een netwerkorganisatie waarbij we beiden aangesloten waren.”

Monitoring, back-ups en werken via de Cloud

Sindsdien is Palcoma een partner die met het jonge internet marketingbedrijf meegegroeid is. Zo werd de dienstverlening op het gebied van hosting geprofessionaliseerd (van re-actief naar pro-actief), zodat Sven en zijn team hiernaar geen omkijken meer hebben. “Wat ik vanaf het begin af aan goed geregeld wilde hebben, was een goed online back-up systeem met versiebeheer van onze bestanden en computers. Palcoma monitort dit, zodat het altijd up-to-date blijft. Wij doen álles op onze pc’s, het is letterlijk ons bedrijf. We zijn volledig digitaal, dus als een pc kapot gaat is dat niet erg, maar moeten we wel binnen een dag weer up and running zijn, op het punt waar we ook geëindigd waren. Het is prettig om een externe partij te hebben die dit voor je faciliteert en uit handen neemt.”

Zo stapte Ha! ook over op werken via OwnCloud. “Op een gegeven moment was Office365 niet meer het juiste product voor ons. Het was prima betaalbaar, had voldoende capaciteit om ons bedrijf mee op te bouwen, maar het systeem liep telkens vast omdat niet alle type bestanden die wij gebruiken toegestaan werden als upload. En website-data niet kunnen opslaan omdat je systeem dit niet toelaat is niet zo handig voor een online marketing bureau!”, vertelt hij lachend. Op advies van Sander van Palcoma zijn ze daarom overgestapt op OwnCloud. “Daar ben ik nog steeds heel blij mee! Het werkt en is stabiel, precies wat we nodig hadden. Wat dat betreft denkt Sander altijd echt goed met je mee.”

Partner in IT

“Inmiddels fungeren ze steeds meer als een partner; onze IT-afdeling op afstand! We zijn van 1 naar 7 pc’s gegaan, met een eigen netwerk.” Toen Ha! een jaar geleden verhuisde naar een nieuw pand en daarmee de behoefte voor een eigen netwerk en wifi ontstond, is dit geheel door Palcoma geïnstalleerd en geconfigureerd. Nu wordt dit gemonitord en werkt een medewerker regelmatig op locatie om te controleren of alles nog naar behoren werkt en naar behoren werkt, veilig is en voldoet aan de hedendaagse wetgeving conform bijvoorbeeld de AVG. “Dankzij de netwerkdocumentatie hoef ik bovendien niet zelf te controleren of alle pc’s geüpdatet worden en of onze licenties en software op orde zijn. Heel fijn!”

Want als ondernemer heb je het al druk genoeg en wil je je bovendien het liefst op je core business focussen. “Voor praktisch support kan ons team altijd contact opnemen met het team van Palcoma. Palcoma denkt mee op management niveau door het opstellen van een IT beleidsplan, verzorgen van IT Security trainingen en het extra sterk beveiligen van de IT infrastructuur.”

Bent u net als Ha! op zoek naar een partner op het gebied van IT, die zoveel werkzaamheden voor u uit handen neemt als u wilt? Neem dan contact op met het team van Palcoma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.