Zo houdt u grip op uw automatisering

| Posted door | Categorieën: Nieuws

Grip houden op uw automatisering middels netwerkdocumentatie was nog nooit zo belangrijk als anno nu. Met de komst van strengere privacy wetten zoals de veelbesproken AVG-wetgeving, maar ook de groeiende bewustwording onder bedrijven en consumenten met betrekking tot de privacy van hun gegevens wordt van bedrijven gevraagd alles te doen om (gevoelige) data te beschermen.

Als ondernemer kunt u er dus maar beter zorg voor dragen dat u weet wat er binnen uw organisatie geregeld is op het gebied van beveiliging van uw automatisering. Zo hoeft u het antwoord op eventuele vragen niet schuldig te blijven, en – nog belangrijker – kunt u in het geval van een datalek aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om de negatieve gevolgen hiervan te beperken.

Een accurate inventarisatie van uw automatisering

Weet u welke apparatuur uw organisatie bezit en welke werknemer toegang heeft tot welke software licenties? Zijn accounts van medewerkers die allang niet meer voor uw organisatie werken afgesloten, of zouden zij nog steeds toegang hebben tot uw systemen mochten zij dit willen? Inzicht hierin zorgt ervoor dat u nooit te veel betaalt voor bijvoorbeeld licenties die u niet langer nodig heeft, maar ook zodat u geen boetes van bijvoorbeeld Microsoft ontvangt voor het hebben van onvoldoende licenties.

Welke medewerkers hebben toegang tot welke informatie?

Welke medewerkers hebben toegang tot welke informatie? En hebben zij allemaal recentelijk hun wachtwoord veranderd? Voor derde partijen is het belangrijk te weten welke medewerkers bij specifieke data en/of mailboxen kunnen komen, om zo de risico’s tot datalekken te beperken. Ook is het van groot belang dat uw medewerkers daadwerkelijk hun wachtwoorden regelmatig veranderen, om zwakke plekken in uw automatisering – en daarmee gevoeligheid voor hackers – te voorkomen.

Inzicht in uw software-gebruik

Verouderde software of die helemaal niet op een computer hoort te staan (zoals illegale software) is gevoelig voor malware. Durft u met zekerheid te zeggen dat uw medewerkers geen illegale software op hun computer hebben staan? Of dat zij de software updates doorvoeren wanneer deze voor hen klaar staan? Middels netwerkdocumentatie kunnen wij u hierop middels dagelijkse monitoring ten alle tijden inzicht in bieden.

Palcoma kan uw netwerkdocumentatie voor u uit handen nemen. Wij monitoren dan continu alle aspecten van uw automatisering, waardoor u altijd op de hoogte bent van wat er speelt binnen uw organisatie. Bovendien kan er snel en efficiënt opgetreden worden in het geval van een storing en zijn ook al uw wachtwoorden en licentiesleutels op één centrale en veilige plek opgeslagen. Zo houdt u op makkelijke en effectieve wijze grip op uw automatisering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.